Bank: Koppelbeheer transacties gemaakte en foutieve koppelingen

2 min. leestijdlaatste update: 10.30.2024

Het maken van koppelingen van banktransacties aan rubrieken vereist soms onderhoud. Dit kan komen doordat koppelingen verouderen of foutief gemaakt zijn. Op de volgende manieren kunnen de gemaakte koppelingen bewaakt en bewerkt worden.

Waarschuwing bij het maken van een foutieve transactie koppeling

Bij het koppelen van een transactie op basis van een tegenrekening wordt bij het aanmaken van de automatische koppeling door OnView al een waarschuwing gegeven dat de koppeling al bestaat. Dit is een indicatie dat door het opslaan van deze koppeling mogelijk dubbele automatische koppelingen ontstaan.

Via koppelbeheer in het dossier

1. Om koppelbeheer te openen vanuit het dossier, klik je in het dossier op 'Inkomsten' of 'Uitgaven'. Klik daarna bovenaan de tabel op het koppel-icoon.

2. Om koppelbeheer te openen vanuit het Bank menu klik je in het Hoofdmenu 'Bank' op menu-item 'Koppelingen'. Selecteer daar het dossier waar koppelbeheer nodig is.

Verwijderen foutieve of verouderde transactie koppelingen

Bij koppelbeheer worden alle koppelingen weergegeven die gemaakt zijn in een dossier.

  • Om een verouderde of foutieve koppeling te verwijderen klik je op het kruisje om de koppeling uit de lijst verwijderen.
  • Er verschijnt een pop-up met een bevestigingsvraag. Wanneer op 'Ja' geklikt wordt, zal de koppeling worden verwijderd.
  • De eerstvolgende keer dat de transactie geïmporteerd wordt, komt deze ongekoppeld binnen en kan de koppeling opnieuw gemaakt worden.

Bewerken foutieve transactie koppelingen bij de gekoppelde transactie in de rubriek

Wanneer er één of enkele koppelingen gemaakt zijn die niet kloppen kunnen deze aangepast worden.

  • Ga hiervoor naar Inkomsten of Uitgaven en klik in de blauwe kolom bij de Inkomsten of Uitgaven waar foutieve koppelingen aan zitten.
  • Er opent zich een scherm met de huidig gekoppelde transacties.
  • Klik op het koppel-icoon om de koppeling te wijzigen.
  • Wijzig dan de details van de eerder gemaakt koppeling, zodat deze weer klopt. Meestal wordt dit gedaan omdat een verkeerde rubriek is gekozen.

Tip: Wanneer er veel of alle koppelingen aan een verkeerde rubriek gekoppeld zijn, kan het soms het snelste werken om de gehele rubriek te verwijderen. Alle gekoppelde transacties komen dan automatisch terug in de (overige) transacties en kunnen vanuit daar opnieuw gekoppeld worden aan de juiste rubriek.

 

Was dit artikel nuttig?