Tussentijdse evaluatie maatregel
De rechter kan je als curator, bewindvoerder en/of mentor vragen tussentijds een verslag te maken. Zo kan de rechter controleren hoe het gaat met de curatele, het bewind en/of het mentorschap. Dit verslag heet tussentijdse evaluatie. Eerder vroeg de rechter er elke 5 jaar naar en heette het de vijfjaarlijkse evaluatie.
De rechtbankverslagen; Boedelbeschrijving, Rekening & Verantwoording, Tussentijdse evaluatie en het Mentorschapsverslag zijn te vinden onder menu-item 'Verslagen' in het cliënt-uitklapmenu.
Stap 1:
- Betreft het een Rechtspraak-dossier, dan zet de Rechtbank een tussentijdse evaluatie klaar (herkenbaar aan het Rechtbank-icoon) ga door naar stap 2.
- Betreft het geen Rechtspraak-dossier, dat via de post naar de Rechtbank verstuurd wordt, doe dan het volgende:
Om een Tussentijdse evaluatie aan te maken druk je op het groene plus-icoon 'Nieuwe tussentijdse evaluatie maatregel toevoegen'. Je maakt bij een partnerdossier de keuze of je voor de cliënt of partner dit rapport wilt maken. Hiervoor kies je door op de peildatum te klikken. De datum van rechtbank wordt gebruikt om een automatische actie aan te maken op je dashboard in een Toezicht-dossier. De Peildatum is ook het moment dat gebruikt wordt om de Tussentijdse evaluatie te genereren.
Stap 2:
Na het opslaan van bovenstaande data verschijnt er een extra regel bij de module van de tussentijdse evaluatie. Je klikt dan op het icoon 'Aanmaken'.
Stap 3 de tabbladen:
Tabblad 1 Evaluatie: Geeft de n.a.w. gegevens en rechtbankgegevens van de cliënt weer.
Tabblad 2 Tweede bewindvoerder/mentor: Hier geef je aan of er een tweede bewindvoerder of mentor is.
Tabblad 3 Contact: Hier geef je aan hoe het contact met de betrokkene gaat.
Tabblad 4 Situatie: Hier geef je aan wat de maatregel en de grondslag is. Let op, zorg ervoor dat de grondslag die je hier invult, overeenkomt met de grondslag in het dossier zelf.
De grondslag in het dossier kan je vinden door naar het uitklapmenu "Cliënt" te gaan, vervolgens te kiezen voor het menu-item "Rechtbank" en naar het tabblad "Zaak" of "Zaken" te gaan. Hier zie je bij grond staan op welke grond de rechtbank de Toezicht-koppeling heeft gemaakt.
Mocht deze grond niet correct zijn, neem dan contact op met de rechtbank.
Tabblad 5 Verloop maatregel: Hier wordt dieper in gegaan op de situatie. Wanneer het tabblad "Verloop maatregel" leeg is, hoeft deze niet te worden ingevuld.
Tabblad 6 Voortzetting maatregel: Hier wordt besproken of de situatie van de betrokkene in de komende 5 jaar verbetert, verslechtert of hetzelfde blijft.
Tabblad 7 Bespreking en opmerkingen: Hier geef je aan wat er besproken is met de betrokkene.
Tabblad 8 Ondertekening: Hier is ruimte om de bijlagen bij te voegen met de ondertekening.
Sla op als concept: Zorgt ervoor dat de status van de Tussentijdse evaluatie in 'Bewerken' verandert. Er kan al wel een PDF uitgeprint worden. Deze status is bedoeld voor situaties waarin de Tussentijdse evaluatie nogmaals nagekeken moet worden.
Sla op als definitief: Zorgt ervoor dat de status van de Tussentijdse evaluatie in 'Bekijken' verandert. Er kan ook een PDF uitgeprint worden. Dit is het definitieve digitale bestand dat opgestuurd wordt naar de rechtbank.
Om dit bestand toch weer te kunnen bewerken moet je het openen en opnieuw opslaan als concept.
Betreft het een Rechtspraak-dossier sla de Tussentijdse evaluatie ook 'definitief' op en ga naar stap 4.
Stap 4: Geldt alleen voor Rechtspraak-dossiers
Als de Tussentijdse evaluatie definitief is opgeslagen, dan komt de mogelijkheid tot 'Verzenden' naast status 'Definitief'.
De invulvelden hebben een vaste tekstgrootte vanuit de Rechtbank bepaald. Tip: Kom je ruimte te kort stuur dan een bijlage mee, met complete tekst en uitleg.
Voor veel voorkomende foutmeldingen van de verslagen zie artikel.